Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...

     Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια,
όταν άρχισα να γνωρίζω τον κόσμο των υπολογιστών, είχα εντυπωσιαστεί με τις πολύ περιορισμένες τότε ασπρόμαυρες αναλύσεις, τα γραφικά και λίγο αργότερα τα modem με τα οποία συνδεόμασταν με βάσεις δεδομένων που είχαν στησει άλλα παιδιά που είχαν μπεί στον χώρο των υπολογιστών.
     Θυμάμαι τα πρώτα παιχνίδια, τους πρώτους φακέλους που σήμερα ονομάζονται windows, την λαχτάρα που είχε η γενιά μου για την νέα τεχνολογία, καθώς επίσης και την αθωότητα που τα αντιμετωπίζαμε όλα μη γνωρίζοντας αυτή η νέα τεχνολογία πως θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που παραβιάζουν την ανθρώπινη ζωή.
      Σήμερα οι παλιοί υπολογιστές έχουν μπεί στην ζωή μας, στο σπίτι μας, στις δουλειές μας,  έχουν δυναμώσει, έχουν αλλάξει σε desktop, nettop, laptop, netbook, tablet, smartphone.Όλα αυτά είναι υπολογιστές σε διαφορετικά μεγέθη και δυνατότητες, ειδικά τα πιο φορητά όπως τα smartphones, netbooks, laptops τα έχουμε όλοι συνέχεια κοντά μας και μας λύνουν τα χέρια της επικοινωνίας, της δουλειάς αλλα και της ψυχαγωγίας.Έχουν τα πάντα πάνω, gps, χάρτες, σύγχρονα λειτουργικά (ios, android, windows), έχουν εσωτερική μνήμη, προγράμματα όπως το facebook-twitter-navigator-εύρεσης σε περίπτωση που χαθεί και σαφώς επικοινωνία με το νέτ σχεδόν από παντου, όλα όσα χρειάζομαι για να νιώθω ικανοποιημένος χρήστης.
      Γνωρίζει όμως κανένας τι είναι όλα αυτά και που αποσκοπούν...?
Διαβάστε παρακάτω...
      1. Το GPS (Global Positioning System), Παγκόσμιο Σύστημα τοποθεσίας είναι ένα παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης, το οποίο βασίζεται σε ένα "πλέγμα" εικοσιτεσσάρων δορυφόρων της Γης, στους οποίους υπάρχουν ειδικές συσκευές, οι οποίες ονομάζονται "δέκτες GPS". Οι δέκτες αυτοί παρέχουν ακριβείς πληροφορίες για τη θέση ενός σημείου, το υψόμετρό του, την ταχύτητα και την κατεύθυνση της κίνησης του. Επίσης, σε συνδυασμό με ειδικό λογισμικό χαρτογράφησης μπορούν να απεικονίσουν γραφικά τις πληροφορίες αυτές. Το σύστημα ξεκίνησε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και ονομάστηκε "NAVSTAR GPS" (Navigation Signal Timing and Ranging Global Positioning System). Το δορυφορικό αυτό σύστημα ρυθμίζεται καθημερινά από τη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Σρίβερ (Schriever) με κόστος 400 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
       2.Το Android είναι λειτουργικό σύστημα για συσκευές κινητής τηλεφωνίας το οποίο τρέχει τον πυρήνα του λειτουργικού Linux. Αρχικά αναπτύχθηκε από την Google και αργότερα από την Open Handset Alliance. Επιτρέπει στους κατασκευαστές λογισμικού να συνθέτουν κώδικα με την χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Java, ελέγχοντας την συσκευή μέσω βιβλιοθηκών λογισμικού ανεπτυγμένων από την Google.
       3. Ακόμα και διαγραφεί προγραμμάτων, φωτογραφιών, εγγράφων να γίνει σε κινητά-υπολογιστές υπάρχουν προγράμματα που κάνουν ανάκτηση αυτών πρός χρήση.
       4. Όταν βρισκόμαστε στο νετ, στο κινητό, σερφάρουμε, μιλάμε, στέλνουμε mail/sms ακόμα και απλά να χρησιμοποιούμε κάποιον υπολογιστή γνωρίζει ο πάροχος και όποιος έχει προσβαση την τοποθεσία και γενικά την χρήση που κάνουμε εκείνη την στιγμή ή προγενέστερα.
       5. Τα νούμερα των κινητών μας ακόμα και σαν καρτοκινητά έχουν ταυτοποιηθεί και γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή σε ποιόν ανήκει το τηλέφωνο.
       6. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα δεδομένα που οι ίδιοι δίνουμε στο facebook/twitter αξιοποιούνται από υπηρεσίες όπως η nsa.
Τώρα η μόδα λανσάρει και το δακτυλικό αποτύπωμα μας ως καινούργια τεχνολογία...Γνωρίζουν δηλαδή τοποθεσία(gps), με έχουν ήδη ψυχολογήσει(facebook/twitter), γνωρίζουν συνήθειες μου(αγορές/σερφάρισμα), με έχουν καταγράψει να συνομιλώ με φίλους/συνεργάτες(ανοιχτά λειτουργικά) και ξέρουν απλά τα πάντα για όλους μας...Χαρακτηριστικά να σας πώ ότι στο ipad που γράφω συχνά εμφανίζεται δεξιά ένα βελάκι που ελεγχει την τοποθεσία μου...
      Δηλαδή θα πιάνω το κινητό μου να ανοίξει, θα είμαι όντως εγώ αφου χρειάζεται το αποτύπωμα μου, θα βρίσκουν την ακριβή γεωγραφική μου τοποθεσία και αν δεν τους κάνω θα στέλνουν ένα drone και καπούτ.
       Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι η εποχή της αθωότητας έχει παρέλθει και πρέπει να μάθουμε τρόπους να ξεφεύγουμε από τις κακοτοπιές....

   
   
      γνωρίζει όμως κανένας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου