Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Κάπνισμα Τέλος...

...Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν πεθάνει ή αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό νόσημα το οποιό προείλθε από τις επιπτώσεις που έχει το τσιγάρο στην υγεία μας.Δυστυχώς όμως για πολλούς από εμάς έχει γίνει must, εξάρτηση, μαγκιά, συντροφιά, τρόπος διαφυγής...
Φυσικά το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γεμίζουμε τα πνευμόνια μας με καπνό που περιέχει πάνω από 2000 χημικές ουσίες,που πολλές από αυτές θεωρούνται καρκινογόνες και να βουλώνουμε τις αρτηρίες της καρδιάς μας.
    Το κόψιμο του τσιγάρου θεωρείται δύσκολη διαδικασία και έχουν επιστρατευθεί ειδικοί πάνω σ αυτό το θέμα.Το σταμάτημα της νικοτίνης θεωρείται ότι προκαλεί υπνηλία, ζαλάδα, νευρικότητα κ.α.Έχουν βγεί διάφορα patch, τσίχλες, ηλεκτρονικά τσιγάρα κ.α.
    Θα σας παρουσιάσω χωρίς να λέω ότι πρέπει να το δοκιμάσετε τον δικό μου τρόπο...Το τσιγάρο αποτελεί για τον εαυτό μας μια κακή συνήθεια απο την οποία αν θέλουμε μπορούμε εύκολα να την ξεφορτωθούμε, δεν παρουσιάζονται έντονα προβλήματα αν ψυχολογικά είμαστε προετοιμασμένοι ότι θέλουμε να το κόψουμε, είναι όλα στο μυαλό μας, πραγματικά ο άνθρωπος είναι ικανός να καταφέρει απίστευτα πράγματα αν ο ίδιος το θέλει.
     Αρχικά πρέπει να βάλουμε σε μια τάξη τον εαυτό μας, να του επιβληθούμε, να τον βάλουμε σε μια σειρά,πως γίνεται αυτό...? ανάβουμε το τσιγάρο καθημερινά μια ή δύο συγκεκριμένες στιγμές της ημέρας, δηλαδή μετά το φαγητό ή το απόγευμα μετά τον καφέ, ρουφάμε μόνο δύο φορές τον καπνό και μετά το πετάμε, λέω δύο φορές γιατί πρέπει να επιβληθούμε στον εαυτό μας, είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε τον εαυτό μας σε μια σειρά.Πρέπει όλα να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβια για να τα καταφέρουμε να επιβληθούμε στα θέλω μας, την διαδικασία αυτή την κάνουμε για τουλάχιστον δέκα μέρες μέχρις ότου από μόνοι μας δεν δεχόμαστε να ξανακάνουμε τσιγάρο διότι η γεύση του πλέον θα μας είναι απαίσια...
καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου