Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Hydrogen car made in Greece...

    Αυτοκίνητο υδρογόνου μηδενικών ρίπων με τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές κατασκεύaσαν και έχουν τροποποιήσει στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, το αυτοκίνητο που είναι εξ ολοκλήρου  made in Greece
και λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό shell eco marathon.
    Το όχημα έχει μηδενικούς ρύπους , ασφαλής σχεδίαση (βραβευμένη για δύο συνεχόμενες χρονιές: 2010/2011), χαμηλή κατανάλωση, καύσιμο που μπορεί να παράγεται από αποκεντρωμένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα και βέβαια έχειδυνατότητα εγχώριας παραγωγής.
    Η ομάδα μετά από την εξαετή ανάπτυξη και βελτίωση του αυτοκινήτου ειναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία-εμπειρία της καθώς και τα αυστηρά πρότυπα, ώστε να καταφέρει με την ανάλογη χρηματοδότηση να οδηγήσει σε μια γραμμή παραγωγής για ένα διθέσιο, για παράδειγμα, ηλεκτροκίνητο όχημα αστικού κύκλου, χαμηλής κατανάλωσης και μηδενικών ρύπων, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ελλάδα.
    Δυστυχώς στην αρχή των προσπαθειών τους η ομάδα ήρθε σε επαφή με το υπουργείο Μεταφορών, με σκοπό να πάρει άδεια κυκλοφορίας για τα οχήματά της. Οι αρμόδιοι δεν είχαν ιδέα, δεν ήταν σε θέση να τους βοηθήσουν.
    Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να σκεφτεί κάποιος υπέυθυνος ότι μπορούμε να παράγουμε κάτι σ'αυτή την χώρα...
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου