Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ...

          Οι αμερικανικές δυτικές πολιτείες πλήττονται από κύμα καύσωνα με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου!
           Πολλές πόλεις κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τις αρχές να παραχωρούν στους πολίτες ειδικούς χώρους με κλιματισμό. Δεκάδες άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα θερμοπληξίας. Κάποιοι προτίμησαν ένα σκιερό μέρος με πολύ πράσινο δίπλα στη λίμνη...
          Αλλοι έσπευσαν στους χώρους έκτακτης ανάγκης με κλιματισμό που παραχώρησαν οι αρχές όπως για παράδειγμα τις δημόσιες βιβλιοθήκες. Αλλοι πάλι, μικροί και μεγάλοι, έσπευσαν για βουτιές στα κρύα νερά του Ειρηνικού ωκεανού... όπως στην Σάντα Μόνικα!
  Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα Κυριακή στις δυτικές πολιτείες και είναι απόρροια των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει το θάνατο σε ένα άνθρωπο.
  Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο να ξεπερνάει ακόμα και τους 52 βαθμούς Κελσίου. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι θα υπάρξουν και άλλα θύματα ενώ ο καύσωνας αναμένεται να επηρεάσει και άλλες περιοχές των ΗΠΑ.
  Το Σολτ Λέικ και η Γιούτα έχουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες για δεύτερη συνεχή ημέρα και ακολουθούν το Σαν Αντόνιο και το Τέξας. Μάλιστα στο  αεροδρόμιο του Τέξας επηρέαστηκαν και πολλές πτήσεις.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου